Vyberte stránku

Za poslední dva měsíce se udála spousta věcí. Během listopadu jsme napsali osnovy a pečlivě nastudovali témata, která jsme si vybrali ke zpracování. Nebylo to jednoduché, ale nakonec jsme to zvládli. Někteří z nás využili možnosti svá díla zkonzultovat a často se díky tomu dozvěděli pár doplňujících zajímavostí, které by jim jinak možná unikly. Na začátku prosince byl pak nejdůležitější výběr účastníků, který projekt posunul zase o kousek dál.
V únoru a březnu se budeme postupně potkávat s našimi profesory, abychom s nimi své prezentace, které postavíme právě na našich osnovách, probrali ještě jednou – jestli jsme dodrželi zadaný formát, na nic důležitého nezapomněli, anebo naopak, jestli toho u některých témat nemáme až moc. Všichni jsme se totiž shodli, že vtěsnat tolik informací na pár slidů nebude vůbec jednoduché.
I proto se každý týden ve čtvrtek potkáváme v hodinách navíc – zlepšujeme nejen svoji angličtinu a přednes, ale také to, jak si určit, co přesně bude cílem našeho výstupu.
Minule jsme vytvářeli myšlenkovou mapu našich prezentací, která nám tohle rozhodování snad o něco ulehčí. Kromě toho jsme si navzájem představili tištěné a elektronické zdroje, které bychom doporučili našim „norským kolegům“, pokud by je některé z našich témat zaujalo a chtěli se o něm dozvědět něco podrobnějšího. V druhé části hodiny jsme vymýšleli, jaká místa jim v Brně ukázat a která podle nás stojí za to navštívit – ať už individuálně, nebo ve skupině. Naše návrhy budou potřeba trochu protřídit, ale určitě jim vybereme dobře.
Možná to bude znít neuvěřitelně, ale snad nejtěžší úkol, který jsme zatím měli splnit, bylo focení ve školním ateliéru. Na začátku tohoto týdne jsme se chtěli všichni společně vyfotit, ale úplně to nevyšlo, protože někteří z různých důvodů chyběli a kromě toho asi chvíli potrvá, než se z nás stanou schopní modelové. Nevadí – ten, kdo přišel, se aspoň pobavil a řekla bych, že na ten zážitek nikdo z nás jen tak nezapomene.
Sára S.