Vyberte stránku

Na naši cestu do Norska jsme se těšili celý duben. Kvůli změně letu jsme museli vyrazit o jeden den dřív, než se původně plánovalo, a naše expedice proto začala už v pátek 22. dubna. S většinou skupinky jsme se potkali na hlavním nádraží (zbytek se připojil v Praze) a kolem páté odpoledne jsme vyjeli z Brna. Cestou jsme si povídali a vlak nabral trochu zpoždění, ale naštěstí to nebylo víc než pár minut. Když jsme ten večer dorazili do Prahy, snažili jsme se co nejrychleji dostat na hotel, abychom si mohli pořádně odpočinout.
Předtím nás ale čekala první zkouška – otevřít zámek od mého kufru. Na pokoji jsem totiž zjistila, že se nějak zasekl a nejde odemknout, i když jsem věděla, že zadávám správný kód. Chvíli jsme nad tím seděli a přemýšleli, co dělat, ale nakonec jsme to vzdali a dotáhli celý kufr k recepci, kde nám ten zámek potom museli dokonce pomoct upilovat.
Uznávám, že to byla docela vtipná situace, ale to až po tom, co se nám ji podařilo vyřešit. A to jsme tehdy ani netušili, kolik překážek ještě budeme muset překonat a kolik dobrodružství za ten týden společně zažijeme.
Sára S.